Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΑΘΗΤΩΝ από ΕΛΛΑΔΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ-ΙΤΑΛΙΑ

Με τη συμμετοχή 450 μαθητών από 32 ιδιωτικά και δημόσια σχολεία της Ελλάδας, της Τουρκίας και της Ιταλίας αρχίζει την Πέμπτη 13 Μαρτίου το 12ο Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών, στη Θεσσαλονίκη, το οποίο διοργανώνεται από το Αριστοτέλειο Κολλέγιο. 
Το τριήμερο συνέδριο (13, 14 και 15 Μαρτίου) αποτελεί προσομοίωση των συνεδριάσεων του ΟΗΕ και οι μαθητές θα κληθούν να λειτουργήσουν ως διπλωμάτες εκπροσωπώντας διάφορες χώρες.

Με τη διοργάνωση του 12ου Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών το Αριστοτέλειο Κολλέγιο επιδιώκει να προσφέρει την ευκαιρία στους εφήβους να ερευνήσουν και να συζητήσουν προβλήματα που απασχολούν τη σύγχρονη κοινωνία, όπως η οικονομική κρίση, η μόλυνση του περιβάλλοντος, η πείνα, η ανεργία, η ισότητα, η τρομοκρατία και η παιδεία.

Αξιοποιώντας τη δύναμη της πειθούς και της επιχειρηματολογίας οι έφηβοι θα διαπραγματευτούν, θα αντιπαραθέσουν απόψεις και θα στηρίξουν αντιλήψεις. Μέσα από το συνέδριο, που πραγματοποιείται στην  αγγλική γλώσσα, οι συμμετέχοντες έχουν επίσης τη δυνατότητα να προσεγγίσουν τις βασικές αρχές της έρευνας και την επίσημη γλώσσα της διπλωματίας, ενώ στόχος είναι να κατανοήσουν τα προβλήματα, που υπάρχουν παγκοσμίως.

«Το MUN εντάσσεται στις καινοτόμες δράσεις, που έχει εντάξει στο πρόγραμμά του το Αριστοτέλειο Κολλέγιο ανταποκρινόμενο στις απαιτήσεις της εποχής. Στόχος είναι η  διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου αυριανού πολίτη», δήλωσε ο διευθυντής του Αριστοτελείου Κολλεγίου, Χρήστος Γκροζούδης.

Στο φετινό 12ο Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών συμμετέχουν 409 μαθητές από 28 ελληνικά σχολεία, 16 μαθητές από τρία σχολεία της Τουρκίας και 25 μαθητές από σχολείο της Ιταλίας.
πηγή TURKISH GREEK NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου